2011 Erzurum Kış Oyunları başlıyor

ERZURUM 2011 MEDYA 100 Gün Kala Etkinlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesi'nde Kültür ve Gösteri Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr Kemal Tamer, Erzurum 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ile Gençlik ve Spor il Müdürü Fatih Çintımar katıldı. Yetkililer, oyunlara 100 Gün kala Erzurum 2011 Universiade ile ilgili gelişmeleri açıkladı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.


Türkiye'nin doğusunda yeni bir dünya kurduklarını belirten Korkmaz, şunları söyledi:'İzmir'de Universiade Yaz Oyunları yapıldı. Bu ülkenin batısında yapılmıştı. FISU tarihinde bir rekora gidiyoruz. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na hazırız. Organizasyonlarımızda herhangi bir problem bulunmamaktır. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 54 ülkeden sporcular katılacak. Bu olanlar tarihimizde bir rekordur.'

FISU Denetleme Komite Başkanı Kairis Ulp da İzmir'de Universiade Yaz Oyunları'nın yapıldığını anımsatarak, Türkiye'de ilk kez kış olimpiyatlarının Erzurum'da yapılacağın anlattı.
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Delege Başkanları ile birlikte spor tesislerinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Ulp, şunları kaydetti:'Çeşitli toplantılar düzenledik ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Delegelere tesislerle ilgili izlenim edinmeleri sağlandı. Temaslar kuruldu. Tabi ki tesislerin çoğu tamamlanmış'. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na dünya genelinden 2 bin 500 sporcunun katılacağını ve bunun rekor olacağını tekrarlayan Ulp, üniversite öğrencilerinin, gençlerin, yapılan tesislerle birlikte spora katılma fırsatı yakalayacaklarını ifade etti. Denetleme komitesinin izlenimlerinin olumlu olduğunu bildiren Ulp, yeni spor tesisleriyle birlikte ülkenin doğusunda ekonomik, sosyal ve eğitim açısından önemli gelişmelerin yaşanacağına işaret etti.
sağlık haber