Andy Whitfield Kimdir? ( Spartacus Kimdir )

Doğum Tarihi: 1974
Doğum Yeri: Amlwch, Kuzey Galler, İngiltere
Boyu: 5 ’11 “(1.80 m)
Andy Sydney Avustralya’da Screenwise Film & TV Okulu Aktörler için katıldı.
Non-Hodgkin Lenfoma Tanısı konmuş ve Yeni Zelanda’ da [9 Mart 2010] acil tedavisi başlamıştır.
Oyuncu olmadan önce, bir mühendis olarak çalışmıştır.
O Amlwch yılında Galler doğdu ve Avustralya’da 1999 yılında taşındı.
Oyunculuk ve modelliğe bir  mühendis ve yapı denetçisi olarak çalışırken başlamıştır.
Bir model olarak Avrupa ve Asya’da yaklaşık 40 reklam kampanyasına katıldı.
(Mart 2010) O, Non-Hodgkin lenfoma tanısı konularak derhal Yeni Zelanda’ da tedavisi başlamış olduğu için, dizinin (Spartacus) çekimleri ertelenmiştir.
İlk sezonu geçtiğimiz aylarda sonlanan Starz kanalının gözde dizisi “Spartacus: Blood and Sand” in başrol oyuncusu Andy Whitfield’ a “Hodgkin dışı lenfoma” teşhisi kondu. İkinci sezon hazırlıkları için olağan check-up’ını yaptıran oyuncunun hastalığı bu sayede ortaya çıktı ve kendisi derhal Yeni Zelanda’ da tedaviye alındı. Whitfield’ in doktorları yaptıkları açıklamada lenfomanın erken teşhis edildiğini ve tedavi edilebilir olduğunu söyledi. Whitfield ise “Mükemmel bir tedavi görüyorum, kendimi güçlü hissediyorum ve arkamda bir ordu dolusu insanın desteği olduğu için kararlıyım, hayırlısı olsun ” dedi.
Andy Whitfield’ in son durumuyla ilgili, 21 Eylül 2010 tarihinde alınan habere göre;
“ABD televizyonlarında erotizmin sınırlarını zorlayan sahneleriyle büyük yankı uyandıran Spartacus: Blood and Sand dizisinin başrol oyuncularından Andy Whitfield kanserle mücadelesi nedeniyle yapıma veda ediyor.
Andy Whitfield’a geçen Mart ayında kanser teşhisi konulmuştu. Dizinin yapımcısı Starz Network haziranda yaptığı açıklamada aktörün iyileştiğini ve ekim ayında yeniden çalışmaya başlayacağını duyurmuştu. Ancak kanser nüksedince bütün planlar da alt üst oldu.
36 yaşındaki aktör konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Böylesine sıradışı bir projeden ve birlikte çalıştığım insanlardan ayrılmak zorunda kalmak benim için büyük bir hayal kırıklığı. Sanırım bu benim ve ailem için bir başka sıradışı yolculuğa çıkma zamanı” diye konuştu.
Starz’ ın başkanı ve CEO’ su Chris Albrecht “Kalbimiz ve dualarımız bu zor zamanlarında Andy ve ailesiyle birlikte” açıklamasını yaptı.
Son yapılan habere göre;
Spartacus: Blood and Sand, Ocak ayında Starz’a dönecek, fakat Jahn Hannah ve Lucy Lawless’ın bir kez daha başrol oynayacağı 6 bölümlük seri, karakterlerin geçmişini konu alacak şekilde olacak. Tanıtım bölümleri House of Batiatus olarak bilinen gladyatör okulunu yükselişine odaklanacak. Yapımı bu yaz Yeni Zelanda’da başlıyor. John Hannah, Batiatus olarak ve Lucy Lawless da onun eşi Lucretia olarak karşımıza tekrar çıkacaklar. Hikayeleri bu geçmişe dönük sezona odaklanacak.
Bugünlerde lenf kanseri tedavisi gören yıldız Andy Whitfield, bu altı bölümün ikisinde görünecek. Starz’a göre Whitfield tedaviye “cevap veriyor”.
“Geçmişe yönelik hikaye de ‘Spartacus’ün ilk sezonunun izleyicilere görmeyi bekledikleri hoş tecrübeleri vermenin değerini, eğlenceyi ve heyecanı içeriyor,” Starz’ın başkanı ve CEO’su Chris Albrecht bir açıklamasında bunları söyledi. “Neyse ki, Andy tedavisine cevap veriyor ve bu geçmişe dönük hikayede sınırlı kapasitede yer alabilecek durumda olacak. Andy hazır olur olmaz Spartacus hikayesini bitirmeyi dört gözle bekliyor olacağız.”
Dönüş yapan diğer oyuncular ise Doctore karakteri olarak karşımıza çıkacak olan Peter Mensah, Crixus karakteri ile Manu Bennett, Barca karakteri ile Antonio Te Maioha, Ashur karakteriyle Nick E Tarabay ve Naevia karakteri ile Lesley-Ann Brandt. Ayrıca henüz oyuncu kadrosunda bulunmayan yeni bir karakter de var – Spartacus gelmeden önce House of Batiatus’ un en iyi gladyatörü.
Dizinin baş karakteri Spartacus’u oynayan Andy Whitfield, dizide vahşi bir Gladyatörü oynamaktadır. Tüm olanlara rağmen karısına olan aşkı ve savaş yeteneği ile ayakta kalan Spartaküs, imkansız savaşları kazanmaktadır ve Andy Whitfield bu dizide “kalbi olan bir canavar”ı resmetmektedir.
Whitfield bu rolü, yapımcı Rob Tapert’in Dünya çapında yaptığı ince araştırmalar sonunda kapmıştır. Nitekim Avustralya’da çok ünlü olmasına rağmen, Hollywood’un radarlarının dışında olan Whitfield için bu büyük bir sükse olmuştur. Whitfield Avusturalya’da “Packed to the Rafters”, “The Strip”, “Out of Blue” ve “McLeod’s Daughters” gibi popüler dizilerde oynamıştır.
Whitfield, İngiltere’de Sheffield Üniversitesinde eğitim almıştır. 5 yıl Londra’da inşaat sektöründe çalışmıştır. 10 yıl önce Avustralya’ya yerleşmiş Kontrol Mühendisi olarak çalışırken, işten artakalan zamanlarında Sydney’de Drama dersleri almaya başlamış ve de aktör olmuştur. Ayrıca Fotoğrafçılık ile uğraşmaktadır.
Whitfield evli ve iki çocuk babasıdır.
Filmleri:
2007 – Gabriel
Konusu: Melek Gabriel iyi ile kötünün savaşında tam orta yerde durmaktadır. Araf, Baş Melek ile yeryüzüne gönderilmiş melekler arasındaki iktidar mücadelesine tanıklık etmektedir. Karanlık güçlerin etkin olduğu bu dünyada Gabriel ve diğer Baş Melekler aydınlığa giden yolda insan görünümüne bürünmek zorunda kalırlar.