Kızlar, Liseli Kızlar, Liseli, Kızlar yeşil sahada


Aydınlı genç kızların futboldaki başarısı, takım olarak z
iyaret ettikleri Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve kent halkını da çok sevindiriyorMaddi imkansızlık nedeniyle 2 yıl önce kapanan 7 Eylül Spor Kulübü Bayan Futbol Takımı, Beden Eğitimi Öğretmeni Dilek Uygun ile birlikte yeniden ayağa kalktı

ERDAL KARAKAVUKOĞLU (AYDIN)

Yaklaşık 30 yıldır amatör sporun içinde bulunan Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu eski Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından üç yıl önce kurulan, ancak daha sonra kapanan 7 Eylül Spor Kulübü Bayan Futbol Takımı, bayan futboluna önem veren bir beden eğitimi öğretmenin desteğiyle yeşil sahalara geri döndü.
Aydın Ticaret Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Dilek
Uygun'la birlikte Ticaret Lisesi öğrencilerinden futbol takımı oluşturan ve bu takımıyla TFF Bayanlar Bölgesel Lig Ege Grubu'nda mücadele eden Yılmaz, "Futbolu sadece erkek oynar devri bitti. Aydın Ticaret Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Dilek Uygun'la bu yıl bayan futbol takımını yeniden kurarak Aydınlıların futbola bakış açısını değiştirmeyi başardık" dedi.
Mersin Gençlerbirliği'ni son maçta 6-0 yenen Aydınlı kızlar, önümüzdeki sezon adlarını Türkiye genelinde duyurmayı hedefliyor.

ADIM ATILDI

Mustafa Yılmaz daha önce futbolcu bulmaya zorlandıkları kulübünün kapısını şimdi de kızlarını futbolcu yapmak isteyen ailelerin çaldığını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Futbol takımı denince akla erkekler geliyor. Bizim böyle bir düşüncemiz olmadı. Tamamıyla salon sporlarına yönelmek istedik ama bir tarafta da Aydın'da hiç kimsenin yapmadığı bir iş vardı. Hemen hemen her spor kulübünün erkek futbol takımı var. Bayanlar genellikle ferdi ve salon sporlarını yapıyor. Biz Aydın'da bir ilke imza atmak istedik. Bayan futbol takımını kurduk. Futbol oynamak isteyen kızlarımız için bayan futbol okulu açtık. Aileler önce karşı çıktı. Maddi yetersizlik de eklenince kapatmak zorunda kaldık. İki yıl sonra yeniden bir takım oluşturmak istedik. Dilek Hocamızı da yanımıza alarak yeni futbolcular bulduk. Ailelerle bire bir görüştük. Önce bize kızanlar oldu ama şimdi hiçbir maçımızı kaçırmıyorlar."
Yılmaz ayrıca Aydın'daki tüm bayan sivil toplum örgütleri ile diyalog içinde olduklarını ve bayanların futbola ilgisini artırmak için bir kamuoyu oluşturması çabasında olduklarını da belirtti.

BAYANLARA YAKIŞIYOR
7 Eylül Spor Bayan Futbol takımının antrenörü Dilek Uygun ise, başta aileleri tek tek dolaşıp ikna etmeye çalıştıklarını, "Kızdan futbolcu mu olur" diye karşı çıkanlar olduğünü söyledi. Şimdi maçlara gelip gururla izleyen birçok ailenin daha kızlarını futbolcu yapmak istediğini kaydeden Uygun, "Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Aydın'daki bu yargıyı yıktık. En az 3 kızımızı milli takıma gönderecek kadar iddialıyız. Bu yıl büyük başarımız yok, yenilmeyi önemsemiyoruz. Birilik ve beraberlik içinde iyi bir hava yakaladık" dedi.

Karşılaşmalar ve skorlar
Aydın 7 Eylül: 4 İzmir BESEM 6
Denizli Bozkurt Lisesi: 4 Aydın 7 Eylül: 0
Aydın 7 Eylül: 2 Nazilli Belediye: 2
İzmir Elit: 1 Aydın 7 Eylül: 1
Aydın 7 Eylül: 6 Mersin Gençlerbirliği: 0